Frupp baton liofilizowany malinowy bezglutenowy 10g* - Opis produktu
Opis pruduktu
Malinowy baton zawiera aż 15% błonnika , co czyni go pyszną i zdrową alternatywą dla wysokokalorycznych słodyczy. Nie zawiera dodatku tłuszczu i soli. Wartość energetyczna jednej porcji to zaledwie 37 kcal. Dodatkowo zawiera polifenole o właściwościach antyoksydacyjnych!
Składniki
truskawki (26%), zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy), fruktooligosacharydy (A)* i/lub inulina (B)*, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny. (*Obecność składnika A, B – patrz przy numerze partii).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1401 kJ/334 kcal
Tłuszcz: 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 63 g
w tym cukry: 41 g
Błonnik: 31 g
Białko: 2,1 g
Sól: 0,02 g
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Spożyć bezpośrednio po otwarciu.
Informacje dotyczące bezpieczeństwa
Przechowywać w suchym miejscu i w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed słońcem.
Nie spożywać w przypadku alergii na jakikolwiek składnik preparatu.
Producent
Celiko S.A.
ul. św. Antoniego 71, 61-359 Poznań
tel. 61 8712 700
frupp@frupp.pl