logo apteki internetowej
tania apteka lublin - logo
koszyk z produktami
0
Koszyk
0 zł

 

ZAMÓWIENIA ZŁOŻONE DO 18.12 (środa)

ZOSTANĄ WYSŁANE PRZED ŚWIĘTAMI 

NATURELL Chrom Organiczny +B3 60 tabl. do ssania


NATURELL Chrom Organiczny +B3 60 tabl. do ssania
22,90 zł

producent:

USP ZDROWIE SP. Z O.O

rodzaj:

Suplement diety

miara:
60 tabl.
kraj:
POLSKA
EAN:
5907377136941


NATURELL Chrom Organiczny +B3 60 tabl. do ssania - Opis produktu


Zawarty w preparacie chrom przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu makroskładników odżywczych oraz pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu glukozy we krwi. Chrom w postaci organicznej ma wyższą biodostępność niż ten w formie nieorganicznej. Dlatego też stosowanie chromu w formie organicznej łatwiej uzupełni jego braki w organizmie.

Zastosowanie: uzupełnienie diety w składniki zawarte w produkcie.

Zalecane spożycie: dorośli 1 tabletka dziennie po posiłku.

Składniki: substancja wypełniająca: mannitol, skrobia, niacyna (kwas nikotynowy), substancja glazurująca: kwasy tłuszczowe (kwas stearynowy), skrobia modyfikowana: hydroksypropyloskrobia, aromat, substancja glazurująca: dwutlenek krzemu, chrom (pikolinian chromu), substancja glazurująca: sole magnezowe kwasów tłuszczowych (stearynian magnezu).

1 tabletka zawiera: niacyna (witamina B3; kwas nikotynowy) 16 mg ekwiwalentu niacyny (100%*), chrom 200 µg (500%*; 1,7 mg pikolinianu chromu).

*RWS-Referencyjna Wartość Spożycia.

Przeciwwskazania: nadwrażliwość na którykolwiek składnik preparatu. Preparat nie może być przyjmowany przez dzieci, kobiety w ciąży i karmiące. Nie stosować równocześnie z innymi preparatami zawierającymi chrom.

Ważne wskazówki:
Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Preparat nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Zrównoważony sposób odżywiania i zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Przechowywać w suchym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Zawiera substancję słodzącą.
Może zawierać śladowe ilości skorupiaków, ryb, soi i ich produktów pochodnych.