logo apteki internetowej
tania apteka lublin - logo
koszyk z produktami
0
Koszyk
0 zł

 

 

ZAMÓWIENIA ZŁOŻONE I OPŁACONE DO 19.12 (czwartek)

ZOSTANĄ WYSŁANE PRZED ŚWIĘTAMI 

SOLGAR Ostropest Plamisty kaps. 60 kaps.


SOLGAR Ostropest Plamisty kaps.  60 kaps.
89,90 zł

producent:

SOLGAR POLSKA SP. Z O.O.

rodzaj:

Suplement diety

miara:
60 kaps.
kraj:
POLSKA
EAN:
0033984004269


SOLGAR Ostropest Plamisty kaps. 60 kaps. - Opis produktu


Ostropest plamisty był stosowany już w starożytnej Grecji i Rzymie. Dotych­czas na świecie przeprowadzono ponad 300 badań naukowych potwier­dzających oddziaływanie tego zioła, szczególnie na funkcjonowanie wątroby.

Ostropest plamisty jest jednym z najlepiej przebadanych ziół stosowa­nych współcześnie. Swą skuteczność ostropest plamisty zawdzięcza trzem chroniącym wątrobę substancjom, które łącznie zwane są sylimaryną.

Ostropest plamisty wzmacnia wątrobę, zapobiegając nadmiernej utracie przez organizm glutationu, związku podobnego do aminokwasu, który od­grywa ważna rolę w odtruwaniu organizmu. Ostropest plamisty skutecznie chroni wątrobę przed jednoczesnym dopływem zbyt wielu szkodliwych sub­stancji. Wszystko to zasługa zawartej w nim sylimaryny, która wpływa ponadto na regenerację komórek wątroby.

Składniki aktywne w zalecanej dzienne porcji do spożycia (1 kapsułka):

Sproszkowany nieprzetworzony ostropest plamisty (Silybum marianum) – 300 mg

Standaryzowany sproszkowany wyciąg (26:1) z nasion ostropestu plamistego (Silybum marianum) – 175 mg
(flawonoidy łącznie zawierają 140 mg [80%] sylimaryny)

Składniki:
sproszkowany nieprzetworzony ostropest plamisty (Silybum marianum), standaryzowany sproszkowany wyciąg (26:1) z nasion ostropestu plamistego (Silybum marianum), otoczka kapsułki roślinnej (hydroksypropylometyloceluloza), substan-cja wypełniająca (celuloza mikrokrystaliczna), substancja przeciwzbrylająca (sole magnezowe kwasów tłuszczowych (roślinnych)), przeciwutleniacz (sproszkowana mieszanina* beta-karotenu i kwasu askorbinowego).

*PhytO2X® to specjalna mieszanina antyoksydantów, stosowana w celu zachowania świeżości składników.