DAKTYLE W CZEKOLADZIE GORZKIEJ BEZGLUTENOWEJ - Opis produktu
SKŁADNIKI
suszone daktyle* 50%, czekolada gorzka* 49% (miazga kakaowa*, cukier trzcinowy*, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu*, emulgator: lecytyny sojowa*), substancja glazurująca: guma arabska (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Kawałki suszonych daktyli oblanych gorzką czekoladą. Czekolada: masa kakaowa minimum: 70,4%. Wysoka zawartość błonnika. Opakowanie zawiera dwie sugerowane porcje produktu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1696 kJ/409 kcal
Tłuszcz: 19 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 11 g;
Węglowodany: 49 g;
w tym cukry: 44 g;
Błonnik: 11 g
Białko: 5,6 g;
Sól: 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać orzechy nerkowca i migdały.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SZCZEGÓŁY PRODUKTU
BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (deklaracja): BEZ GLUTENU (deklaracja)
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
CERTYFIKAT BIO: jest
PRODUCENT: DOTI (produkty w deserowej czekoladzie)
Producent - nazwa i adres: DOTI SPÓŁKA JAWNA MANUFAKTURA, D.M. MROCZKOWSCY, SMOLEC, STAROWIEJSKA 39, 55-080 KĄTY WROCŁAWSKIE
Kraj Producenta: Polska