Collagen Nucleo smak malinowy prosz. 30 sasz - Opis produktu
Collagen Nucleo smak malinowy to specjalnie opracowane, świetnie uzupełniające się połączenie kolagenu rybiego i wołowego, łagodnej dla przewodu pokarmowego witaminy C oraz kompleksu pięciu czystych nukleotydów dietetycznych. Produkt ma doskonały, naturalny smak i bardzo łatwo rozpuszcza się w wodzie.
Collagen Nucleo smak malinowy zawiera składniki, w które warto uzupełniać dietę, w celu*:
zapewnienia prawidłowego funkcjonowania skóry, kości, chrząstki, dziąseł i zębów;
zapewnienia prawidłowego funkcjonowania naczyń krwionośnych
Collagen Nucleo smak malinowy – dlaczego warto?
Collagen Nucleo to dwa uzupełniające się źródła kolagenu najwyższej jakości – zawiera hydrolizat kolagenu wołowego Verisol® B oraz hydrolizat kolagenu rybiego z dziko poławianego dorsza (Gadus morhua) Seagarden®.
Zawiera kompleks 5 czystych nukleotydów dietetycznych.
Zawiera łagodną dla przewodu pokarmowego witaminę C.
Nie zawiera cukru, bazuje na naturalnych aromatach i substancjach słodzących.
Gotowy do spożycia natychmiast po rozpuszczeniu w wodzie.
W skład produktu Collagen Nucleo smak malinowy wchodzą:
?Kolagen rybi Marine Collagen firmy Seagarden – pozyskiwany z dzikich dorszy poławianych ze zrównoważonych łowisk w czystych wodach Oceanu Północnoatlantyckiego, co gwarantuje otrzymanie w 100% naturalnych peptydów kolagenu o najwyższej jakości i czystości.
Peptydy kolagenowe zawarte w Collagen Nucleo to kolagen typu I o bardzo dobrej biodostępności, łatwo przyswajalny i bioaktywny, ze średnią masą cząsteczkową do maksymalnie 3 kDa.
Sposób otrzymywania kolagenu Seagarden to proces enzymatyczny, a następnie suszenie rozpyłowe na granulowany proszek. Z 1 kg skór dorsza pozyskiwane jest 100 g peptydów kolagenowych. Z uwagi na enzymatyczny charakter procesu nie następuje on w bardzo wysokich temperaturach – co ma wpływ na odpowiednią strukturę i wysoką jakość produktu.
?Seagarden to norweski, certyfikowany producent FSSC 22000 naturalnych składników morskich. Posiada certyfikat MSC.
?Kolagen wołowy Verisol firmy GELITA – peptydy kolagenowe istotne dla uzupełnienia profilu aminokwasowego. Kolagen ten pozyskiwany jest wyłącznie w procesie hydrolizy enzymatycznej, dzięki czemu białka zachowują swoje właściwości. Proces ten jest podobny do trawienia u ludzi, jednak prowadzony w taki sposób, aby konsekwentnie uzyskiwać precyzyjne sekwencje bioaktywne.
?Verisol to białka kolagenowe o bardzo dobrej biodostępności i niskiej masie cząsteczkowej ok. 2 kDa. Dzięki takiej wielkości cząstek (poniżej granicy przenikalności jelita), kolagen ten charakteryzuje się bardzo wysoką przyswajalnością.
?Łagodna witamina C – łagodna dla przewodu pokarmowego witamina C w formie askorbinianu sodu, która ma neutralny odczyn i nie podrażnia.
Składniki:
Składniki: substancja słodząca – ksylitol, hydrolizat kolagenu wołowego, substancja słodząca – erytrytol, hydrolizat kolagenu rybiego z dorsza (Gadus morhua), regulator kwasowości – kwas cytrynowy, naturalne substancje aromatyczne – aromaty malinowe, suszony koncentrat z buraka, koncentrat czarnej marchwi, L-askorbinian sodu (witamina C), sól disodowa 5’-monofosforanu urydyny, 5’-monofosforan cytydyny, naturalna substancja aromatyczna – aromat waniliowy, sól disodowa 5’-monofosforanu inozyny, sól disodowa 5’-monofosforanu guanozyny, 5’-monofosforan adenozyny.
Kolagen rybi Marine Collagen firmy Seagarden - peptydy kolagenowe ze średnią masą cząsteczkową do maksymalnie 3 kDa.
Kolagen wołowy Verisol firmy GELITA - peptydy kolagenowe ze średnią masą cząsteczkową do maksymalnie 2 kD.
Sposób użycia:
Zalecana dzienna porcja: zawartość 1 saszetki dziennie. Całą zawartość saszetki dodać do 200 ml wody. Dokładnie wymieszać i spożyć.
Opakoawanie: 30 saszetek