Aliness Maślan Sodu 100 kaps. * - Opis produktu
Składniki: sól sodowa kwasu masłowego (maślan sodu) w postaci mikrokapsułek dojelitowych, otoczka mikrokapsułek (kwas stearynowy roślinny), otoczka kapsułki vege (hydroksypropylometyloceluloza).
Zalecana porcja do spożycia: 1 kapsułka dwa razy dziennie (rano i wieczorem). Zaleca się stosować preparat przez okres co najmniej 3 miesięcy.
Zawartość opakowania: 100 kapsułek dojelitowych
Właściwości:
Maślan Sodu (kwas masłowy) jest podstawowym materiałem energetycznym dla nabłonka przewodu pokarmowego. Zastosowanie technologii mikrokapsułek, w przeciwieństwie do standardowych form kwasu masłowego, zabezpiecza przed całkowitym uwolnieniem kwasu masłowego w górnym odcinku przewodu pokarmowego i pozwala na dostarczenie go do jelita cienkiego i grubego. Mikrokapsułka przechodzi z treścią pokarmową do jelita cienkiego i dalej do grubego, gdzie uwalniane są kolejne ilości maślanu sodu. Skład mikrokapsułki jest tak dobrany, aby proces uwalniania maślanu sodu odbywał się na całej długości jelita cienkiego i grubego.
Maślan sodu marki Aliness jako jedyny produkt na rynku do procesu otoczkowania substancji czynnej używa kwasu stearynowego, a nie utwardzonego oleju palmowego. Kwas stearynowy jest naturalnie występującym kwasem tłuszczowym, który ze względu na swoją specyfikę nie może być już poddany reakcji uwodornienia/utwardzenia, gdyż jest kwasem nasyconym.
Kwas stearynowy otoczki jest pochodzenia roślinnego i jest całkowicie naturalny.
Producent:
MEDICALINE Sp. z o.o.
Zakład produkcyjny, hurtownia, biuro:
Ostrówiec 150 (przy trasie 801)
05-480 Karczew
office@medicaline.pl
Informacje dot. bezpieczeństwa:
Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia.
Zrównoważony sposób żywienia prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka.
Preparat należy przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Nie spożywać w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek składnik produktu.