logo apteki internetowej
tania apteka lublin - logo
koszyk z produktami
0
Koszyk
0 zł

 

 

 

Nutridrink Protein rześki smak czerwonych owoców 4 szt. a 125ml


Nutridrink Protein rześki smak czerwonych owoców  4 szt. a 125ml
33,48 zł

producent:

NUTRICIA POLSKA SP. Z O.O.

rodzaj:

Diet. środ. specjal. przezn. med.

miara:
4 szt. po 125 ml
kraj:
POLSKA
EAN:
8716900576331


Nutridrink Protein rześki smak czerwonych owoców 4 szt. a 125ml - Opis produktu


Nutridrink Protein rześki smak czerwonych owoców 4x125 ml
Nutridrink Protein jest produktem wysokobiałkowym, wysokoenergetycznym. Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego. Do postępowania dietetycznego w niedożywieniu i ryzyku niedożywienia związanym z chorobą, szczególnie u pacjentów ze zwiększonym zapotrzebowaniem białkowym.
Sposób użycia:
Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.
Dobrze wstrząsnąć przed użyciem.
Produkt gotowy do spożycia, przeznaczony do picia.
Najlepiej podawać schłodzony.
Pić powoli.
Po pierwszym otwarciu opakowania produkt przechowywać w zamkniętej butelce, w lodówce, maksymalnie do 24 godzin.
Stosowanie:
2 butelki dziennie przez min. 14 dni, o ile lekarz lub dietetyk nie zaleci inaczej.
Wsparcie żywieniowe powinno być zalecone przez lekarza w takiej ilości i na tak długo jak pacjent tego potrzebuje (najlepiej przez cały okres trwania leczenia i rekonwalescencji po chorobie).
Składniki:
białka mleka krowiego, woda, maltodekstryna, sacharoza, oleje roślinne (olej rzepakowy, olej słonecznikowy), aromaty, wodorofosforan magnezu, emulgator (lecytyny (lecytyna sojowa)), chlorek choliny, barwnik (karmin), cytrynian potasu, L-askorbinian sodu, wodorofosforan dipotasu, mleczan żelaza(II), octan DL-alfa-tokoferylu, glukonian miedzi(II), siarczan cynku, siarczan manganu, D-pantotenian wapnia, chlorowodorek tiaminy, chlorowodorek pirydoksyny, nikotynamid, ryboflawina, octan retinylu, fluorek sodu, kwas pteroilomonoglutaminowy, chlorek chromu(III), jodek potasu, molibdenian(VI) sodu, selenian (IV) sodu, D-biotyna, fitomenadion, cholekalcyferol, cyjanokobalamina.
Wartość odżywcza w 100 ml:
Wartość energetyczna 1029 kJ
245 kcal
Tłuszcz (35 En%)
w tym:
- Kwasy nasycone 9,6 g

0,86 g
Węglowodany (41 En%)
w tym:
- Cukry
- Laktoza 25,1 g

13,7 g
<0,35 g
Błonnik (0 En%) 0 g
Białko (24 En%) 14,6 g
Sól 0,09 g
Witaminy
Witamina A 260 µg
Witamina D 2,08 µg
Witamina E 4,90 mg (?-TE/ET)
Witamina K 18,9 µg
Tiamina 0,52 mg
Ryboflawina 0,56 mg
Niacyna (4,12 mg NE/EN) 0,70 mg
Kwas pantotenowy 1,53 mg
Witamina B6 0,61 mg
Kwas foliowy 80,9 µg
Witamina B12 0,90 µg
Biotyna 10,1 µg
Witamina C 30,7 mg
Składniki mineralne i pierwiastki śladowe
Na 35,0 mg
K 97,6 mg
Cl 60,0 mg
Ca 350 mg
P 282 mg
Mg 54,0 mg
Fe 2,19 mg
Zn 2,58 mg
Cu 0,35 mg
Mn 0,64 mg
F 0,18 mg
Mo 21,5 µg
Se 15,4 µg
Cr 13,0 µg
I 49,0 µg
Inne
Cholina 99,4 mg
Osmolarność 570 mOsmol/l
Produkt bezglutenowy. Pakowany w atmosferze ochronnej. Produkt poddany obróbce UHT.

Ważne informacje:
Ostrzeżenie: Produkt nie jest przeznaczony do stosowania pozajelitowego.
Stosować pod nadzorem lekarza.
Produkt nieodpowiedni do stosowania jako jedyne źródło pożywienia.
Nie stosować u dzieci w wieku poniżej 6 lat.
Stosować ostrożnie u dzieci w wieku 6-10 lat.
Monitorować podaż płynów, aby zapewnić odpowiedni stan nawodnienia pacjenta.

Wyprodukowano przez:
N.V. Nutricia, Zoetermeer, Holandia
NUTRICIA Polska Sp. z o.o. | ul. Bobrowiecka 8, 00-728 Warszawa

Nutridrink Protein to żywność specjalnego przeznaczenia medycznego. Do postępowania dietetycznego w niedożywieniu i ryzyku niedożywienia związanym z chorobą, szczególnie u pacjentów ze zwiększonym zapotrzebowaniem białkowym. Stosować pod nadzorem lekarza.
PHAM/06/04/2022