ŁUSKI BABKI JAJOWATEJ SPROSZKOWANE BIO 150 - Opis produktu
SKŁADNIKI
ekologiczne łuski babki jajowatej (Plantago ovata)* sproszkowane 100 %.
OPIS
Ekologiczne łuski babki jajowatej sproszkowane są wartościowe z uwagi na wysoką zawartość błonnika pokarmowego. W połączeniu z wodą tworzą żel. Mogą stanowić dodatek do zagęszczania zup i sosów jak również do koktajli, owsianek, musli.
ZALECANE SPOŻYCIE
Należy spożywać nie więcej niż 5 łyżeczek dziennie i zachować ostrożność w podawaniu dzieciom. Podczas spożywania sproszkowanych łusek zalecane jest picie dużej ilości płynów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 776 kJ / 193 kcal
Tłuszcz - 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 2,5 g
w tym cukry - 0 g
Błonnik - 88 g
Białko - 1,4 g
Sól - 0,3 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
CERTYFIKAT BIO:
jest
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
PRODUCENT - NAZWA I ADRES:
BIO PLANET S.A., WILKOWA WIEŚ 7, 05-084 LESZNO
KRAJ PRODUCENTA:
Polska