Magnefar B6 Sen tabl. powl. 30 tabl. - Opis produktu
Magnefar® B6 Sen to suplement diety przeznaczony dla osób dorosłych, który zawiera w swoim składzie melatoninę, ekstrakt z korzenia ashwagandhy oraz magnez i witaminę B6 dla uzupełnienia codziennej diety.
Melatonina pomaga w skróceniu czasu potrzebnego na zaśnięcie.
Ekstrakt z korzenia ashwagandhy wspomaga zasypianie, utrzymanie równowagi emocjonalnej oraz poprawia odporność organizmu na stres.
Magnez i witamina B6pomagają w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychicznych (psychologicznych) oraz zmniejszeniu uczucia zmęczenia i znużenia.
Witamina B6pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego.
SPOSÓB UŻYCIA:
Zaleca się spożywać 1 tabletkę dziennie 30 minut przed snem.
OSTRZEŻENIA:
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Należy prowadzić zdrowy tryb życia i stosować zróżnicowaną dietę dostarczającą organizmowi wystarczającą ilość składników odżywczych. Nie stosować u dzieci oraz u kobiet w ciąży i karmiących piersią. Produkt nie powinien być spożywany w przypadku stosowania leków o działaniu uspokajającym, nasennym i przeciwpadaczkowym. Nie zaleca się stosowania produktu przez osoby kierujące pojazdami i obsługujące maszyny.
SKŁAD:
sole magnezowe kwasu cytrynowego (magnez), substancja wypełniająca – celuloza mikrokrystaliczna, ekstrakt (8:1) z korzenia ashwagandhy (Withania somnifera) zawierający 7% witanolidów, otoczka tabletki (substancje glazurujące – alkohol poliwinylowy, glikol polietylenowy, substancja przeciwzbrylająca – talk, barwniki – dwutlenek tytanu, indygokarmin), substancja wypełniająca – poliwinylopolipirolidon, substancja przeciwzbrylająca – sole magnezowe kwasów tłuszczowych, chlorowodorek pirydoksyny (witamina B6), melatonina.
Zawartość w 1 tabletce % RWS*:
Ekstrakt z korzenia ashwagandhy, w tym: witanolidy (7%) 100,0 mg 7,0 mg -**
Magnez (cytrynian) 60,0 mg 16 %
Witamina B6 6,0 mg 428,6 %
Melatonina 1 mg -**
*% RWS - % realizacji w stosunku do referencyjnej wartości spożycia
** Brak ustalenia norm realizacji referencyjnej wartości spożycia