Nestle NAN Supreme pro 3 prosz. 800 g - Opis produktu
Mleko Nan SupremePro 3 to środek spożywczy specjalnego przeznaczenia żywieniowego w formie proszku, dedykowany dla dzieci w wieku powyżej 1 r.ż. Produkt wzbogacony jest w zestaw witamin i minerałów. Formuła mleka zawiera 5 oligosacharydów, których struktura jest identyczna z oligosacharydami znajdującymi się w mleku matki. Ponadto, produkt zawiera składniki mające wspierać rozwój dziecka.
Skład
Laktoza (z mleka), częściowo hydrolizowane: odmineralizowana serwatka (z mleka) i serwatka w proszku (z mleka), oleje roślinne (olej słonecznikowy, olej rzepakowy), składniki mineralne (fosforan wapnia, glicerofosforan wapnia, chlorek wapnia, siarczan żelaza (II), siarczan cynku, jodek potasu), olej rybi, mieszanina 2’-fukozylolaktozy/difukozylolaktozy (2’-FL/DFL) (zawiera laktozę), witaminy (C, B2, A, kwas foliowy, D, B12), lakto-N-tetraoza (LNT) (zawiera laktozę), sól sodowa 3’-sjalolaktozy (3’- SL) (zawiera laktozę), sól sodowa 6’-sjalolaktozy (6’-SL) (zawiera laktozę), kultury bakterii Limosilactobacillus reuteri (DSM 17938*).
*zgodnie z licencją BioGaia AB.
Składnik, w 100 g gotowego mleka, % RWS
Wartość energetyczna, 278 kJ / 66 kcal, -
Tłuszcz, w tym:, 3,2 g, -
kwasy tłuszczowe nasycone, 0,3 g, -
kwasy tłuszczowe jenonienasycone, 2,1 g, -
kwasy tłuszczowe wielonienasycone, 0,6 g, -
Węglowodany, w tym:, 8,1 g, -
cukry, 8,1 g, -
Błonnik, 0,04 g, -
Białko, 1,27 g, -
Sól, 0,05 g, -
Witaminy:
Witamina A, 60 µg, 15%
Witamina D, 1,1 µg, 16%
Witamina C, 15 mg, 33%
Ryboflawina, 0,2 mg, 29%
Kwas foliowy, 29 µg, 39%
Witamina B12, 0,4 µg, 50%
Składniki mineralne:
Wapń, 124,4 mg, 23%
Żelazo, 1,2 mg, 15%
Cynk, 0,8 mg, 16%
Jod, 19 µg, 24%
Inne:
Kwas linolowy, 456 mg, -
Kwas ?-linolenowy, 39 mg, -
DHA (kwas dokozaheksaenowy), 17 mg, -
Laktoza, 8,1 g, -
2’-FL (HMO), 0,02 g, -
DFL (HMO), 0,003 g, -
LNT (HMO), 0,007 g, -
6’-SL (HMO), 0,005 g, -
3’-SL (HMO), 0,005 g, -
Zawartość miarki: 4,6 g.
100 ml gotowego produktu = 3 płaskie miarki proszku (13,8 g ) + 90 ml wody.
Nie zawiera oleju palmowego.