logo apteki internetowej
tania apteka lublin - logo
koszyk z produktami
0
Koszyk
0 zł

 

ZAMÓWIENIA ZŁOŻONE DO 18.12 (środa)

ZOSTANĄ WYSŁANE PRZED ŚWIĘTAMI 

Ibesan maślan kaps. 60 kaps.


Ibesan maślan kaps.  60 kaps.
22,95 zł

producent:

NATUR PRODUKT PHARMA SP. Z O.O.

rodzaj:

Diet. środ. specjal. przezn. med.

miara:
60 kaps.
kraj:
POLSKA
EAN:
5906204021139


Ibesan maślan kaps. 60 kaps. - Opis produktu


Opis
Rola biologiczna kwasu masłowego w jelicie

SCFA (krótkołańcuchowe kwasy tłuszczowe) pełnią wiele istotnych funkcji w organizmie człowieka. Przede wszystkim w sposób bezpośredni stabilizują strukturę i zapewniają integralność oraz funkcjonalność ściany jelita, stymulują wzrost saprofitycznej flory bakteryjnej, hamując tym samym rozwój patogenów jelitowych z gatunku E. coli, Campylobacter i Salmonella. SCFA wywierają efekt troficzny, przyspieszając gojenie i regenerację jelitową. Utrzymanie integralności bariery jelitowej jest kluczem dla prawidłowego funkcjonowania jelita. Kwas masłowy istotnie wpływa na jej utrzymanie.

Do postępowania dietetycznego w:

zaburzeniach czynnościowych przewodu pokarmowego: bólach i wzdęciach brzucha, biegunkach, zaparciach, dyspepsji czynnościowej
zespole jelita drażliwego (IBS)
zaburzeniach flory jelitowej po antybiotykoterapii
chorobie uchyłkowej jelita grubego
stanach po zabiegach diagnostycznych i chirurgicznych w obrębie przewodu pokarmowego
Przyjmowanie

Dorośli 2-4 kapsułki dziennie (rano i wieczorem). Preparat należy przyjmować przez okres co najmniej 3 miesięcy.

Dzieci powyżej 7 roku życia: 1 kapsułka raz dziennie minimum przez 6 tygodni stosowana w porze wieczornej.

Kapsułkę należy połknąć w całości (nie rozgryzać, nie wysypywać zawartości), popić wodą. Przyjmować w trakcie posiłku.
Skład

Maślan sodu, substancje wypełniające: sole wapniowe kwasu ortofosforowego i celuloza mikrokrystaliczna, otoczka kapsułki (hydroksypropylometyloceluloza), całkowicie uwodorniony olej palmowy, substancje przeciwzbrylające: dwutlenek krzemu i sole magnezowe kwasów tłuszczowych.