logo apteki internetowej
tania apteka lublin - logo
koszyk z produktami
0
Koszyk
0 zł

 

ZAMÓWIENIA ZŁOŻONE DO 18.12 (środa)

ZOSTANĄ WYSŁANE PRZED ŚWIĘTAMI 

Diasip o smaku waniliowy płyn 4 x200ml


Diasip o smaku waniliowy płyn 4 x200ml
33,89 zł

producent:

NUTRICIA POLSKA SP. Z O.O.

rodzaj:

Diet. środ. specjal. przezn. żyw.

miara:
4 szt. po 200 ml
kraj:
POLSKA
EAN:
8716900562174


Diasip o smaku waniliowy płyn 4 x200ml - Opis produktu


Diasip o smaku waniliowym 4x200 ml
Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego. Do postępowania dietetycznego w niedożywieniu związanym z chorobą u pacjentów z cukrzycą i pacjentów z hiperglikemią. Zawiera cukry i substancje słodzące. Diasip jest produktem zawierającym błonnik, kompletnym pod względem odżywczym.
Sposób użycia:
• Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.
• Dobrze wstrząsnąć przed użyciem.
• Produkt gotowy do spożycia, przeznaczony do picia.
• Najlepiej podawać schłodzony.
• Po pierwszym otwarciu opakowania produkt przechowywać w lodówce, w zamkniętej butelce, nie dłużej niż 24 godziny.
Dawkowanie:
Diasip może być stosowany jako jedyne źródło pożywienia (7-10 butelek na dobę) lub jako uzupełnienie diety (1-3 butelek na dobę), o ile lekarz lub dietetyk nie zaleci inaczej.
Składniki:
woda, izomaltuloza*, błonnik pokarmowy (galaktooligosacharydy (z mleka krowiego), dekstryna oporna na trawienie, celuloza), oleje roślinne (olej rzepakowy, olej słonecznikowy), skrobia, laktoza (z mleka krowiego), białka mleka krowiego, izolat białka sojowego, aromat, regulatory kwasowości (kwas cytrynowy, wodorotlenek potasu), olej rybi, cytrynian potasu, chlorek choliny, wodorotlenek magnezu, wodorofosforan dipotasu, fosforan wapnia, barwnik (kurkumina), chlorek wapnia, cytrynian sodu, L-askorbinian sodu, stabilizator (karagen), substancje słodzące (acesulfam K, sól sodowa sacharyny), mleczan żelaza(ll), węglan wapnia, siarczan cynku, octan DL-alfa-tokoferylu, karotenoidy - zawierają soję (beta-karoten, luteina, oleożywica likopenowa z pomidorów), glukonian miedzi(ll), D-pantotenian wapnia, chlorek chromu(lll), siarczan manganu, selenian(IV) sodu, chlorowodorek tiaminy, chlorowodorek pirydoksyny, ryboflawina, nikotynamid, molibdenian(VI) sodu, fluorek sodu, octan retinylu, kwas pteroilomonoglutaminowy, jodek potasu, D-biotyna, fitomenadion, cholekalcyferol, cyjanokobalamina.
*Izomaltuloza jest źródłem glukozy i fruktozy.

alergeny w produkcie to:


Mleko krowie (białka mleka krowiego, laktoza, galaktooligosacharydy z mleka krowiego)
Soja (izolat białka sojowego, karotenoidy zawierające soję)
Ryby (olej rybi)

Wartość odżywcza 100 ml:

Wartość energetyczna

438 kJ
104 kcal
Tłuszcz (32 En%)
w tym
- Kwasy nasycone
3,8 g

0,44 g
Węglowodany (44 En%)11,5 g
w tym
- Cukry 8,4 g

- Laktoza 3,54 g

Błonnik (5 En%)
2,5 g
Białko (19 En%)
4,9 g
Sól
0,13 g
Witaminy

Witamina A
79,1 µg
Witamina D
1,29 µg
Witamina E
2,50 mg (?-TE/ET)
Witamina K
5,52 µg
Tiamina
0,40 mg
Ryboflawina
0,26 mg
Niacyna
(1,90 mg NE/EN) 0,23 mg
Kwas pantotenowy
0,91 mg
Witamina B6
0,34 mg
Kwas foliowy
38,0 µg
Witamina B12
0,55 µg
Biotyna
6,38 µg
Witamina C
15,0 mg
Składniki mineralne i pierwiastki śladowe

Na
50,1 mg
K
99,6 mg
Cl
42,8 mg
Ca
53,5 mg
P
49,6 mg
Mg
22,2 mg
Fe
1,65 mg
Zn
1,27 mg
Cu
0,20 mg
Mn
0,33 mg
F
0,10 mg
Mo
10,0 µg
Se
7,50 µg
Cr
12,0 µg
I
15,7 µg
Inne

Karotenoidy
0,16 mg
Cholina
49,8 mg
Osmolarność
365 mOsmol/l
Produkt bezglutenowy. Produkt pakowany w atmosferze ochronnej. Produkt poddany obróbce UHT.
Ważne informacje:
• Ostrzeżenie: Produkt nie jest przeznaczony do stosowania pozajelitowego.
• Stosować pod nadzorem lekarza.
• Produkt odpowiedni do stosowania jako jedyne źródło pożywienia.
• Nie stosować u dzieci w wieku poniżej 3 lat.
• Stosować ostrożnie u dzieci w wieku 3-6 lat.
• Nie stosować u pacjentów z fruktozemią.
Wyprodukowano przez:
N.V. Nutricia, Zoetermeer, Holandia
NUTRICIA Polska Sp. z o.o. | ul. Bobrowiecka 8, 00-728 Warszawa

Diasip to żywność specjalnego przeznaczenia medycznego. Do postępowania dietetycznego w niedożywieniu u pacjentów z cukrzycą i pacjentów z hiperglikemią. Stosować pod nadzorem lekarza.
PHAM/19/01/2022