Napój odżywczy o smaku owoców leśnych Nutridrink Protein, 4 szt.a 125ml - Opis produktu
Nutridrink Protein jest produktem wysokobiałkowym, wysokoenergetycznym. Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego. Do postępowania dietetycznego w niedożywieniu i ryzyku niedożywienia związanym z chorobą, szczególnie u pacjentów ze zwiększonym zapotrzebowaniem białkowym.
Sposób użycia:
• Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.
• Dobrze wstrząsnąć przed użyciem.
• Produkt gotowy do spożycia, przeznaczony do picia.
• Najlepiej podawać schłodzony.
• Pić powoli.
• Po pierwszym otwarciu opakowania produkt przechowywać w zamkniętej butelce, w lodówce, maksymalnie do 24 godzin.
Stosowanie:
2 butelki dziennie przez min. 14 dni, o ile lekarz lub dietetyk nie zaleci inaczej.
Wsparcie żywieniowe powinno być zalecone przez lekarza w takiej ilości i na tak długo jak pacjent tego potrzebuje (najlepiej przez cały okres trwania leczenia i rekonwalescencji po chorobie).
Składniki:
białka mleka krowiego, woda, maltodekstryna, sacharoza, oleje roślinne (olej rzepakowy, olej słonecznikowy), wodorofosforan magnezu, aromat, emulgator (lecytyny (lecytyna sojowa)), chlorek choliny, barwnik (karmin), barwnik (karmel amoniakalno-siarczynowy), cytrynian potasu, L-askorbinian sodu, wodorofosforan dipotasu, mleczan żelaza(II), octan DL-alfa-tokoferylu, glukonian miedzi(II), siarczan cynku, siarczan manganu, D-pantotenian wapnia, chlorowodorek tiaminy, chlorowodorek pirydoksyny, nikotynamid, ryboflawina, octan retinylu, fluorek sodu, kwas pteroilomonoglutaminowy, chlorek chromu(III), jodek potasu, molibdenian(VI) sodu, selenian(IV) sodu, D-biotyna, fitomenadion, cholekalcyferol, cyjanokobalamina.
Wartość odżywcza w 100 ml:
Wartość energetyczna:
Wartość energetyczna – 1029 kJ / 245 kcal
Tłuszcze:
Tłuszcz – 9,6 g
w tym kwasy nasycone – 0,86 g
Węglowodany:
Węglowodany – 25,1 g
w tym cukry – 13,7 g
laktoza – <0,35 g
Błonnik:
Błonnik – 0 g
Białko:
Białko – 14,6 g
Sól:
Sól – 0,09 g
Witaminy:
Witamina A – 260 µg
Witamina D – 2,08 µg
Witamina E – 4,90 mg (?-TE/ET)
Witamina K – 18,9 µg
Tiamina (B1) – 0,52 mg
Ryboflawina (B2) – 0,56 mg
Niacyna (B3) – 0,70 mg (4,12 mg NE/EN)
Kwas pantotenowy (B5) – 1,53 mg
Witamina B6 – 0,61 mg
Kwas foliowy (B9) – 80,9 µg
Witamina B12 – 0,90 µg
Biotyna (B7) – 10,1 µg
Witamina C – 30,7 mg
Składniki mineralne i pierwiastki śladowe:
Sód (Na) – 35,0 mg
Potas (K) – 97,6 mg
Chlorek (Cl) – 60,0 mg
Wapń (Ca) – 350 mg
Fosfor (P) – 282 mg
Magnez (Mg) – 54,0 mg
Żelazo (Fe) – 2,19 mg
Cynk (Zn) – 2,58 mg
Miedź (Cu) – 0,35 mg
Mangan (Mn) – 0,64 mg
Fluor (F) – 0,18 mg
Molibden (Mo) – 21,5 µg
Selen (Se) – 15,4 µg
Chrom (Cr) – 13,0 µg
Jod (I) – 49,0 µg
Inne:
C
holina – 99,4 mg
Osmolarność – 570 mOsmol/l
Dodatkowe informacje:
Produkt bezglutenowy
Pakowany w atmosferze ochronnej
Produkt poddany obróbce UHT
Ważne informacje:
• Ostrzeżenie: Produkt nie jest przeznaczony do stosowania pozajelitowego.
• Stosować pod nadzorem lekarza.
• Produkt nieodpowiedni do stosowania jako jedyne źródło pożywienia.
• Nie stosować u dzieci w wieku poniżej 6 lat.
• Stosować ostrożnie u dzieci w wieku 6-10 lat.
• Stosować ostrożnie u pacjentów z zaburzeniami czynności nerek.
• Monitorować podaż płynów, aby zapewnić odpowiedni stan nawodnienia pacjenta.
Wyprodukowano przez:
N.V. Nutricia, Zoetermeer, Holandia
NUTRICIA Polska Sp. z o.o. | ul. Bobrowiecka 8, 00-728 Warszawa
Nutridrink Protein to żywność specjalnego przeznaczenia medycznego. Do postępowania dietetycznego w niedożywieniu i ryzyku niedożywienia związanym z chorobą, szczególnie u pacjentów ze zwiększonym zapotrzebowaniem białkowym. Stosować pod nadzorem lekarza.
PHAM/01/04/2022