Budyń waniliowy bezglutenowy BIO 40g AMYLON * - Opis produktu
SKŁADNIKI
skrobia kukurydziana*, mielona wanilia Bourbon* (min. 1,5%), naturalny aromat waniliowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Produkt bezglutenowy. Budyń można przygotować także przy użyciu różnych typów mleka (np. owczego, koziego) oraz napojów (np. sojowego, ryżowego).
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Z 1 l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać 1 szklanki. Do pozostałego mleka dodać 2 łyżki cukru (40 g) i pozostawić do zagotowania.
Do 1 szklanki mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia.
Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego zużycia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g PRODUKTU PRZED PRZYGOTOWANIEM
Wartość energetyczna: 1495 kJ / 352 kcal;
Tłuszcz: 0,1 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0 g;
Węglowodany: 86,7 g;
w tym cukry: 0,8 g;
Białko: 0,9 g;
Sól: 0,02 g
Informacje dot. bezpieczeństwa:
Przechowywać w suchym miejscu.
Chronić przed słońcem.
Nie spożywać w przypadku alergii na jakikolwiek składnik preparatu.
Producent:
Amylon a.s.
Svermova 117
580 36 Havlickuv Brod
Zakład: Ronov nad Sazavou
582 22 Pribyslav, Republika Czeska
www.amylon.cz
Dystrybutor:
Bio Planet S.A., Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno, Polska, info@bioplanet.pl